francois.jpg

Francois Gabart har j skrivende øyeblikk vært ute i 19 dager 10 timer 25 minutter 41 sekunder med sin Trimaran Macif, og ligger 645,56 nautiske mil foran den regjerende rekorden for soloseilas jorden rundt. For å slå rekorden må Francois komme i mål før lille julaften og så langt ser det også lovende ut.

Men allerede nå har flere rekorder blitt satt. 11 døgn. 20 timer og 10 minutter brukte Francois på fra start i Den Engelske Kanal (Ushant) til linjen sør for Kapp det gode håp ved sydspissen av Afrika. Dette er den raskeste tiden notert noensinne, selv iberegnet båter med fullt mannskap. Også 24 timers verdensrekorden for soloseilas har blitt slått med en utseilt distanse på 826 nautiske mil. Dette tilsvarer en gjennomsnitt fart på hele 34,4 knop !!

sørishavet gabart.jpg

Macif ligger nå midt mellom Cap Leeuwin sør vest i Australia og Antarktis. Det er tøffe forhold og heftig vind i øyeblikket. Men dette hindrer ikke at det renner det inn med hyggelige meldinger fra vår mann på andre siden av kloden. Vi gleder oss over forspranget og følger spent med på utviklingen dag for dag / time for time.

Comment